На Тернопільщині реєструють хворих на туберкульоз

Важлива та актуальна проблема людства на світовому і державному рівні – туберкульоз. На Тернопільщині у 2015 році зареєстрували значну кількість випадків туберкульозу із бактеріовиділенням – 63,3% та запущеними формами – 43,4%. Виявили туберкульоз у 7-ми дітей та двох підлітків. Рівень смертності від всіх форм туберкульозу становив 7,2 випадки на 100 тисяч населення, тобто 77 смертей.

Першими симптомами туберкульозу є кашель, який триває більше 2-ох тижнів, підвищена температура тіла, біль у грудях, утруднене дихання, поганий апетит, постійна слабкість, безпричинна втрата ваги, підвищена пітливість, кровохаркання. Локальними симптомами позалегеневого туберкульозу є припухлість лімфатичних вузлів та суглобів, ломота, головний біль, ригідність задніх шийних м’язів, кров у сечі, сонливість, повідомляє «Тернопіль».

«Епідемічна ситуація щодо туберкульозу на території Тернопільської області залишається напруженою. Позитивна динаміка щодо зниження поширення туберкульозу на території області можлива за умови активного реагування на проблему, покращення фінансування, впровадження сучасних методів діагностики та лікування, організації ефективних профілактичних та протиепідемічних заходів у вогнищах туберкульозу», – зазначили у Держсанепідстанції.

Вибір читачів за тиждень

Відео