Сказ завойовує територію Тернопільщини

З початку 2016 року в області зареєстровано 6 випадків сказу. З цього приводу засідала Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Тернопільській ОДА.

Йшлося про ситуацію щодо африканської чуми свиней в Україні, заходи щодо запобігання спалаху хвороби на території області, співпрацю всіх зацікавлених служб. Розглянуто також питання про епіозоотичну ситуацію щодо сказу та методи його профілактики.
Як поінформував начальник відділу забезпечення протиепізоотичних заходів головного управління ветеринарної медицини в Тернопільській області, Володимир Марків, протягом 2015 року в області проведено 287 досліджень патматеріалу на сказ і виявлено 56 випадків захворювання, відкрито 52 неблагополучні пункти.

Досліджено 143 лисиці, з них – 25 хворі, 66 собак, з них 10 – хворі, 62 котів, з них – 18 хворі, ВРХ – 3, хворі – 1, 2 борсуків, 1 хворий. Також досліджено 1 видру, яка захворіла на сказ.
Найбільше випадків сказу зареєстровано у Кременецькому, Бережанському, Збаразькому, Шумському, Борщівському районах. За рік оздоровлено від сказу 32 неблагополучних пункти. Станом на 1.01. 2016 на залишку було 32.
У 2016 році зареєстровано 6 випадків сказу (лисиці – Збараж, Козова, Кременець, Ланівці, коти – с. Васильківці, та с. Залісся.
За січень 2016 року оздоровлено 2 неблагополучні пункти в Козівському та Лановецькому районах. Причини сказу – лисиці і безпритульні собаки, інформують у Тернопільській ОДА.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео