У Тернопіль приїде рок-гурт, музиканти якого виступають у масках (фото)

Який рок-гурт і у який день виступатиме, із ким він змагатиметься під час конкурсу «Koza Music Battle», вирішили жереб і… тернопільські журналісти.

Прес-конференція щодо проведення у Тернополі найбільшого у Західній Україні музичного конкурсу серед молодих гуртів відбулася сьогодні, 11 лютого.

Журналіст «Терену» вирішив долю гурту «VETKA»

«Koza Music Battle» проходитиме 4-й рік поспіль. Популярність конкурсу весь час зростає: якщо на перший зголосилися лише 12 команд, то торік учасників було уже 27.

- Цього року на конкурс подали заявки майже 100 гуртів зі всієї України, - каже один із його засновників Ярослав Качмарський. – Із них ми відібрали 32 колективи. Серед них – шість тернопільських гуртів.

Тож цієї весни у «Козі» гратимуть най перспективніші молоді рок-гурти зі Львова, Івано-Франківська, Києва, Черкас, Олександрії, Умані, Сум, Рівного, Одеси, Миколаєва і навіть Дніпропетровська. Причому відкриватиме конкурс гурт «Двері боком» із Чернівців. Так вирішив жереб. До речі, жеребкування допомагали проводити журналісти, присутні на прес-конференції. Причому представник «Терену» витягнув цидулку із назвою колективу з географічно найдальшого від Тернополя міста – «VETKA» (Дніпропетровськ/Донецьк).

- Команди – дійсно цікаві, не схожі на інших. Одна із них, наприклад, приховує не лише те, із якого вона міста, а й обличчя музикантів, - додає Ярослав Качмарський. – При відборі ми керувалися кількома критеріями: драйвовість музики, оригінальність творчості, зіграність, майстерність колективу, поведінка музикантів на сцені і перспективність групи.

Буде що подивитися і послухати щочетверга

Усі 32 учасники (якщо хтось із відібраних відмовиться приїхати, то є резервні учасники – прим.) візьмуть участь у восьми чвертьфіналах: по чотири гурти у кожному. У кожному чвертьфіналі визначатимуть одного переможця. Потім будуть півфінали і фінал. Тобто музичне дійство триватиме аж до кінця травня.

- Особливістю нашого конкурсу є професійне суддівство, - додає Ярослав Качмарський. - Найсильніший колектив обиратиме журі, до складу якого ввійдуть учасник гурту «Nameless» Зорян Безкоровайний, Ольга Чіркова із «Тих, що падають вгору», звукорежисер Андрій Качало, Ростислав Фук із «Los Colorados», а також хтось із організаторів фестивалю «Файне Місто».

На думку організаторів, таке оцінювання виступів дає можливість уникнути суб’єктивізму. Адже тернопільські слухачі схильні голосувати переважно за місцевих і знайомих музикантів.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і афіша конкурсу

Довідка. Конкурсні виступи гуртів розпочнуться у барі «Коза» 25 лютого. Згодом виступи відбуватимуться щочетверга. Початок - о 20.00. Тривалість – до 3 годин. Вхід - вільний. Для музикантів участь у конкурсі – безкоштовна. Натомість переможець отримає премію і можливість виступити на сцені фестивалю «Файне місто». Окрім того, він зможе записати три композиції на професійній студії (кожен коштує близько 100 дол. США – прим.)
 

Вибір читачів за тиждень

Відео