Дітям учасників АТО скасували пільгу за плату за навчання у класичній гімназії

Діти бійців АТО мають платити за навчання у тернопільській класичній гімназії у розмірі 100%, а це 2000 грн. Таке рішення прийняла рада школи. Зауважимо навчання у гімназії платне.

Минулого року діти бійців сплачували лише 50% від потрібної суми, розповідає батько доньки-восьмикласниці, яка навчається у цій гімназії, учасник АТО Володимир Малишевський. 

- Мені зателефонувала класний керівник доньки і повідомила про ці зміни, - каже він. – Сказала, що так вирішила рада школи.  За словами пана Малишевського, у гімназії навчається близько 10 дітей, батьки яких є учасниками АТО. - Чому нас не запросили до школи, не пояснили все, не аргументували? – запитує пан Володимир. 

Про проблему чоловік повідомив секретарю міськради Віктору Шумаді.  Він під час засідання виконкому міськради 10 лютого дав доручення начальнику міського управління освіти Ользі Похиляк з’ясувати все. 11 лютого після обіду Ольга Похиляк повідомила, що наразі з’ясовує всі обставини з платою навчання для дітей учасників АТО у класичній гімназії, пише 20 хвилин

Також вона зауважила, що офіційного звернення від гімназії про рішення щодо плати за навчання до неї не надходило.  Загалом навчання у класичній гімназії є платним і це прописано у статуті закладу та є законним, пояснила начальник управління освіти.

 - Це комунальний навчальний заклад міста, де затверджені платні послуги , - все в рамках закону, - каже пані Похиляк.  За коментарем щодо оплати навчання для дітей учасників АТО ми звернулися до директора класичної гімназії Віктора Тригуби. Він сказав, що так вирішила шкільна рада. Відтак плата за навчання для одного учня становить 2000 грн. Чим класична гімназія особлива, і чому навчання у ній платне взагалі, по телефону директор розповідати відмовився.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео