Яким був рік для тернопільських рятувальників?

154 врятованих життя, 839 будівель, 64 одиниці техніки та матеріальних цінностей на суму майже 173 мільйони гривень вдалося врятувати працівникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області за 2015 рік.

Такі підсумки попереднього року підбив начальник Управління ДСНС України в Тернопільській області Віктор Маслей на традиційній щорічній прес-конференції у відомстві.

Особливо запам’ятався рятувальникам цей рік пожежами на торфовищах. «У 2015 році в зв’язку з посушливою погодою ґрунтові води понизилися на глибину до двох з половиною метрів, тому торф’яні поклади осушилися, - розповів Віктор Маслей. Якщо в 2014 в нас не було жодної пожежі на торф’яниках, то в 2015 таких виїздів було близько тридцяти. Ми мали пожежі в таких районах, де ніколи не сподівалися знайти торф’яні поклади. Це – Лановецький, Кременецький, Бережанський, Шумський райони».

Начальник відомства запевнив, що тернопільські рятувальники добре впоралися з цими пожежами: «Тоді, коли наші колеги з інших областей гасили торф’яні пожежі близько місяця, то в нас найдовша пожежа торф’яників тривала лише 5 діб».

 У 2016 році, з огляду на прогнози синоптиків, літо має бути не менш посушливе, тому рятувальникам варто запастися силами та ресурсами.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки


 

Вибір читачів за тиждень

Відео