Проблема безпритульних тварин у Тернополі

Про масове отруєння собак першими заговорили громадські активісти «Ноєвого ковчегу». Вперше такий випадок побачили у районі Кемпінгу, що в Березовиці. Немає собаки – немає проблеми, або кому вигідно, щоб безпритульних собак стало менше?

«Станом на сьогодні, 13 лютого, чотири безпритульних собаки уже померли від отруєння щурячою трійкою», - повідомляє голова ГО «Ноїв ковчег» Аліна Кошельовська. Дівчина здавна опікується безпритульними собаками, часто під свою особисту відповідальність бере собак із вулиці на лікування та реабілітацію до власного дому. Про це «ТЕРЕН» писав ТУТ.

Сьогодні активісти помітили ще одне зникнення собаки, яка постійно знаходилась неподалік зупинки біля кооперативного технікуму. За собакою доглядали небайдужі люди, підгодовували та облаштували затишок. Сьогодні собака раптово зникла.

Що насправді відбувається у Тернополі із безпритульними собаками?

«Скільки зусиль одні люди докладають, щоб врятувати, полікувати, прилаштувати, а інші так просто все вирішують. Нема собаки - немає проблеми. Але прийдуть інші. Ми живемо в країні третього світу, проблема безпритульності так швидко не вирішиться, а ви перетворитися в самих звичайнісіньких вбивць. Бо це найпростіше вирішення питання для обділених і примітивних людей», - повідомляє Аліна Кошельовська.

Що робити із безпритульними собаками? Відповіді тернополян у відео.

Оксана СЛОБОДЯН

Вибір читачів за тиждень

Відео