Школярі Тернополя привітали учасників Юнацьких Олімпійських ігор

У школах Тернополя відбувається спортивний фестиваль «Ігри патріотів». Діти 3-х класів удосконалюють свої спортивні вміння та навики. З нагоди початку Юнацьких Олімпійських ігор, учні загальноосвітньої школи-ліцею №6 вітали українських представників, які беруть участь у міжнародних змаганнях. 

"Ці змагання проводяться вперше. Це пілотний проект, який проводиться в школах міста Тернополя, серед учнів 3-х класів. Для того, щоб залучити до занять фізичної культури та спорту, розказати, що таке веселі старти, як можна активно проводити свій час та визначити найсильніших. Ми плануємо проводити внутрішньо-шкільні змагання, визначаємо переможців шкіл, після цього проведемо загальні змагання між школами, а також фінальні в першості міста. В 6-й школі ми проводимо таку цікавинку, оскільки серед змагань "Ігор патріотів" ми згадуємо про Юнацькі Олімпійські ігри. Це є родзинкою даних змагань. Діти готувались, ми їм розказали, що таке Юнацькі Олімпійські ігри, для чого вони. Діти починають цікавитись різними видами спорту. Згодом в них виникає питання про те, де можна займатись спортом, і ми їх зацікавлюємо до занять", - повідомляє директор Тернопільського міського центру фізичного здоров'я населення управління у справах сім'ї, молодіжної політики та спорту Тернопільської міської ради Федорович Галина.

Ініціатором фестивалю "Ігри патріотів" є Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення. До програми заходу входять: презентація команд, під час якої діти мають змогу проявити свою творчість та артистичність; комбінована естафета на швидкість, спритність і кмітливість; вікторина з історії та культури України.

Директор школи-ліцею №6 ім. Н. Яремчука Олександр Остапчук зазначає:
"Насамперед будь-які змагання, які відбуваються в школі, чи за межами школи, є корисними для дітей, вони їх організовують і викликають такі почуття, як дружба. В нашій школі такі змагання  проводяться і на уроках, і в позаурочний час, але у нас є міський центр фізичного здоров'я населення, який проводить активну роботу з школярами шкіл міста Тернополя. Ми підтримуємо такий рухливий спосіб життя наших дітей,  але завжди говоримо нашим дітям, що принцип у нас наступний: спочатку дружба, а потім змагання. 

На заході був присутній член виконавчого комітету тернопільського обласного відділення НОК України Дікальчук Богдан. Учасників змагань нагородили подарунками та грамотами від Національного олімпійського комітету України.

Деталі у відео.



Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео