Тернополяни можуть отримати безоплатну правовову допомогу

Майже тисячу жителів Тернопільської області отримали безкоштовну юридичну допомогу у цивільному та адміністративному процесі протягом 2015 року, а 191 особі надано послуги адвокатів, які оплатила держава.

Місцеві  центри  правової допомоги  в  Тернополі, Чорткові і Кременці та забезпечують  надання таких видів послуг: здійснення  представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та складення документів процесуального характеру, повідомляє «20 хвилин».

За отриманням безоплатної правової допомоги у цивільному та адміністративному процесах можуть звернутися соціально незахищених категорій громадян: малозабезпечені особи, інваліди, які отримують пенсію або допомогу у розмірі менше двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, ветерани війни (учасники бойових дій, у тому числі учасники АТО, члени сімей загиблих), особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, біженці, реабілітовані особи та інші.

Також на території Тернопільської області діє Регіональний центр з надання вторинної безоплатної правової допомоги, що надає допомогу затриманим особам у кримінальному процесі. Центр працює у цілодобовому режимі та приймає повідомлення про затриманих осіб, які передаються службовими особами, що здійснили затримання, а також, що важливо, членами сімей, близькими родичами затриманих осіб, які мають інформацію про затриманого або про те, що до нього не прибув захисник гарантований державою.

Безоплатна вторинна правова допомога здійснюється за рахунок коштів  Державного бюджету. Всі адвокати, які надають правову допомогу за рахунок держави, є незалежними і відібраними на основі відкритого конкурсу.

Для отримання якісної правової допомоги жителям Тернопільщини можуть звертатися за телефонним номером 0- 800-213- 103, дзвінки на який є безкоштовними з усіх стаціонарних телефонів, а також до місцевих центрів :м. Тернопіль  вул. Шпитальна, 7, м. Кременець вул. Шевченка, 59А, м. Чортків вул. Шевченка, 54.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео