298 проектів претендують на державне фінансування

У 2016 році на Тернопільщину з Фонду регіонального розвитку має надійти 93 млн. грн. На отримання цих коштів усі без винятку райони Тернопільської області подали 298 проектів на загальну суму 1,070 млрд. грн.

Конкурс було оголошено місяць тому, одразу після затвердження обласною радою стратегії розвитку Тернопільщини до 2020 року. Кінцевим терміном подачі проектів було визначено 3 лютого, повідомляє «Номер один».

– Зараз проводиться аналіз поданих проектів. Після опрацювання буде оголошено засідання регіональної комісії, де й обиратимуть проекти, які реалізовуватимуть за кошти Фонду регіонального розвитку, – зазначила директор департаменту економіки ТОДА Галина Воляник.

Звичайно, всі проекти не зможуть отримати фінансування. Тим, які експертна рада не відбере, дадуть друге життя. Обласною адміністрацією підготовлено пропозицію до Кабінету Міністрів щодо можливості виділення фінансування ряду проектів по програмі соціально-економічного розвитку. У державному бюджеті для цієї програми передбачено майже 3 млрд. грн.

Окрім того, є можливість подавати проекти і на інші фонди, в тому числі й позабюджетні (міжнародні). У Верховній Раді ратифіковано угоду про реалізацію інвестиційних проектів в Україні за рахунок коштів Європейського Союзу на 400 млн. євро. А ще ЄС відкриває фінансування на 90 млн. євро територіальних громад. Тобто реально гроші є, але тернопільським громадам за них потрібно боротися…

 

Вибір читачів за тиждень

Відео