Половину матеріальної допомоги афганці хочуть віддати на АТО

По 200 гривень вручили в понеділок, 15 лютого, воїнам-афганцям та представникам їхніх родин. Загалом 61-ій людині. З нагоди 27-ої річниці виведення радянських військ із Афганістану.

 - Кожного разу, коли ми зустрічаємося, я, дивлячись на побратимів мого чоловіка, думаю, яким би зараз міг бути батько моїх дітей, якби не Афганістан, - розповідає вдова афганця Софія Погоріла. - І найбільше тішить, що саме ветерани Афганістану були першими, хто підтримав події Майдану, що афганці першими пішли в АТО.

Влада міста погоджується, що 200 гривень - невеликі гроші. Однак навіть частину із них - по 100 гривень - афганці запропонували зібрати, аби передати на потреби АТО, повідомляє «20 хвилин».

- Загалом в Тернополі проживає 522 учасники боїв у Афганістані та шість родин загиблих в тій війні, - розповідає начальник міського управління соціальної політики Володимир Сулима. - Та 120 інвалідів тієї війни. Цьогоріч матеріальну допомогу виділили для 61 учасника бойових дій та їх сімей, а також для 92 інвалідів війни в Афганістані. Списки подавала організація афганців Тернополя.

Також цього року міська рада обіцяла провести реставрацію пам’ятника воїнам-афганцям в парку Національного Відродження.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео