Тернопільські націоналісти пікетують медичний університет (фото, відео)

З вимогами зупинити «свавілля іноземців» кілька десятків хлопців та дівчат із націоналістичних організацій Тернополя навідались у правоохоронні органи та медичний університет.

Представників «Правого сектору», «Свободи», «Сокола», «ЦК Азов» не влаштовують витівки студентів з інших країн, які навчаються у медичному університеті, зокрема йдеться про фотографування з трупами, хамство у громадських місцях та неповага до українських традицій, пише beztaby.

- Наш сьогоднішній марш – це усний маніфест. Називається він «Марш честі». Ми вкотре нагадуємо що є громадські організації, які стережуть нашу землю, культуру, традиції. Їх іноземцям потрібно, як мінімум, поважати. Однак, усі їхні витівки залишаються непокараними, - коментує керівник «Правого сектору» Тернополя Назар Сарабун.

 

Учасники маршу спершу прийшли під стіни медичного університету. Там вони публічно звернулися до керівництва закладу з вимогою пояснити, чому двоє студентів медичного, які фігурують у справі про зґвалтування двох неповнолітніх дівчат з Івано-Франківська, були лише відраховані, а не передані в руки правоохоронців.

"Терен" писав про це ТУТ.

 

Згодом націоналісти навідались до прокуратури, де вимагали у прокурора області пояснити публічно, чому справи, у яких фігурують іноземці, «гальмуються». Олександр Мартинюк до пікетувальників не вийшов, однак запросив ініціативну групу до себе.

Наразі представники націоналістичних організацій Тернополя прямують до гуртожитків медуніверситету, де мешкають студенти-іноземці. Як запевняють учасники маршу, цілі у них мирні, студентам вони хочуть лише нагадати про те, що українські традиції слід поважати.

Вибір читачів за тиждень

Відео