Юні повари влаштували у Тернополі День весни (фото, відео)

День весни святкують тернополяни, смакуючи випічку тернопільських студентів на бульварі Данила Галицького. Саме тут майбутні повари влаштували 15 лютого День весни.

Кулінарні шедеври випікали студенти коледжу харчових технологій та торгівлі та центру професійно-технічної освіти. Усі виручені кошти від ярмарку підуть на потреби бійців АТО.

- Кажуть, що на Стрітення зустрічаються зима з весною. Тому сьогодні із свіжою випічкою та десертами святкуємо День весни, - каже голова студентської ради коледжу харчових технологій та торгівлі Артем Антонів. – Студенти усіх курсів разом складали список продуктів. На кухні коледжу готували десерти з ранку до вечора. Щоб купити продукти, скидались коштами усім колективом закладу разом з викладачами. Всього у нас навчається 530 студентів.

Хлопець каже, що мріяв стати поваром ще з дитинства. А в майбутньому хоче спробувати себе в кулінарному конкурсі.

- Ще бабуся мене привчала готувати. А потім дивився кулінарні шоу, ще більше зацікавився такою роботою. Ось подивіться, яку красу ми готуємо. Це дарує людям щастя. Я буду дивувати свою майбутню дружину такими десертами. Але думаю, будемо готувати разом: вона – для мене, а я – для неї.

Студент третього курсу  Олександр Частух зізнається, що найсмачніший десерт, представлений сьогодні – желе.

- Ми його робили із соків свіжих фруктів – винограду, апельсину та ківі. Додавали желатин і молочний соус. А ще частуємо людей мафінами, панакотою, заварними тістечками, - каже Олександр.

До заходу долучились також усі 800 студентів центру професійно-технічної освіти. Вони представили на ярмарку булочки із різними начинками, коржики та хот-доги.

- Це чудова нагода для студентів продемонструвати свої вміння, - каже викладач центру Наталія Кучер. -  Ми підтримали цей захід без вагань, адже так нагадуємо людям про наших бійців. Пам’ятаймо, їм необхідна підтримка – як матеріальна, так і молитовна.

Катерина БОЙКО

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео