Журналістів Тернополя навчали домедичній допомозі

Цього тижня на базі навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського на прохання виконуючої обов’язки голови Тернопільського прес-клубу Анжела Кардинал відбулося навчання молодих журналістів азам першої допомоги. До них приєдналося кілька медійників, які уже давно працюють в цій галузі.

Тернопільський прес-клуб є громадською організацією, яка об’єднує журналістів, всіляко сприяючи їх професійному росту і захисту їхніх прав. Одним з напрямків діяльності є реалізація різноманітних проектів щодо надання необхідних практичних знань журналістам-початківцям і студентам відповідних факультетів та відділень місцевих навчальних закладів, зокрема, Тернопільського національного педагогічного університету імені В.Гнатюка. Сьогодні прес-клуб втілює в життя проект «Студії сучасної журналістики Тернопільського прес-клубу як інструмент підвищення професійних стандартів у надзвичайній суспільно-політичній ситуації».

«В Україні упродовж двох років склалася нелегка ситуація. Окрім того, професія журналіста посідає одне з перших місць за рівнем небезпеки та ризиків для здоров’я та життя. Усвідомлюючи це і прагнучи забезпечити наших слухачів необхідними знаннями, ми звернулися до ректора ТДМУ, професора Михайла Корди з проханням посприяти учасникам нашого проекту в оволодінні навиками надання першої допомоги, аби вони, в разі потреби, змогли допомогти собі чи своїм колегам. Хочу сказати, що ми дуже задоволені заняттям, адже змогли практично відпрацювати навички. На мою думку, навчати домедичній допомозі потрібно зі школи і володіти цими вміннями повинен кожен, адже в житті часто виникають непередбачувані випадки. Сьогодні можу з впевненістю сказати, що коли мені трапиться потерпілий, я не злякаюся і не розгублюся, бо уже знаю, як потрібно діяти в таких ситуаціях», – розповіла Анжела Кардинал.

Вона також відзначила професійний рівень асистента кафедри медицини катастроф і військової медицини Мирослава Бойчака.

Додамо, що ТДМУ упродовж двох років активно реалізовує проект навчання цивільного населення азам домедичної допомоги. Майже 2500 тернополян змогли пройти тренінги і отримати практичні навички.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео