Голуби миру від тернопільських школярів облетять Європу

Голубами із новими побажаннями миру завершували карту миру тернопільські школярі 16 лютого. Мапу повезуть у різні країни Європи.

Акція «Діти за мир у всьому світі» триватиме до 1 червня – Міжнародного дня дітей. До того часу школярі зі всієї України планують відвідати до 35 країн.

- Ми уже побували у Чехії, Словаччині, Австрії, Угорщині, - розповідає учениця 24-ої школи Юліта Гуменна. – Виготовляли там карту миру разом із ровесниками, які залюбки залишали побажання про мир на голубах. Наша школа підтримує волонтерські акції. І ми хочемо мирного неба, волі та радісного життя на своїй землі. Таке побажання я і написала сьогодні на листівці у вигляді голуба миру.

Наступними країнами, де робитимуть карту миру, стануть Сербія та Словенія. Для них і залишили нові побажання учні, вчителі, представники влади області. Також голуба миру підписав  консул Угорщини Василь Шеванюк.

- Ми побували із школярами Тернопілля у чотирьох країнах. Там відвідали органи влади та побачили систему управління. Я переконаний, що більшість людей після зустрічі із юними послами миру все-таки відкладуть зброю і задумаються про майбутнє. Бо всі ми живемо для дітей, - зазначив консул Угорщини.

Протягом акції буде тривати також і оздоровлення за кордоном дітей учасників АТО. У 2015 році облдержадміністрація ініціювала такі поїздки в Угорщину, Хорватію, Латвію, Литву, Польщу для 300 дітей даних категорій.

Цю акцію проводять у різних областях України. Наступною приєднується до акції Одеська область.

Повну карту миру із усіма побажаннями презентують у Ватикані. Організатори планують долучити до проекту рекордну кількість учнів з різних країн.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео