Історію Тернопільщини можна прочитати у віршах

Унікальний альманах «Поетична топоніміка» презентували у Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці в середу, 17 лютого.

Книга, яку написали 77 авторів, розкриває мальовничість українських сіл та міст в прозі й у віршах. Збірник містить у собі дослідження та спогади про свою малу Батьківщину 8-ми авторів з Тернопільщини, в тому числі і співавторів з зарубіжжя, які є корінними тернополянинами - Наталії Дудки з Тунісу і Надії Козак з Канади. Автори видавали збірник за свої кошти, тому це майже волонтерська діяльність,повідомляє «20 хвилин».

Збірник містить у собі дослідження та спогади про свою малу Батьківщину 8-ми авторів з Тернопільщини, в тому числі і співавторів з зарубіжжя, які є корінними тернополянинами - Наталії Дудки з Тунісу і Надії Козак з Канади. Автори видавали збірник за свої кошти, тому це майже волонтерська діяльність. 

- Це унікальне поєднання творчості та краєзнавства, - каже редактор-упорядник альманаху Любов Сердунич. - Я видала чимало збірників, в тому числі і міжнародних, але мені хотілось зібрати твори, які зможуть послужити майбутнім поколінням. Ми повинні знати про місця, в яких ми народились та виросли. Чимало людей навіть не знають дати заснування свого села чи міста. Села зникають, бідніють, а з ними і пам’ять. Багато авторів, які не писали на історичну тематику вирішили внести "свою лепту". Можливо вони будуть єдиними літописцями свого села.

Книгу «Поетична топоніміка» можна почитати у бібліотеках Тернополя, зокрема і в обласній науковій бібліотеці.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео