Коли тернополянам очікувати другу хвилю епідемії грипу? (відео)

За підсумками шостого тижня року кількість хворих на грип і ГРВІ, повідомляють у санепідслужбі, зменшується.

«Показник захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції в області склав 54,1 випадки на 10 тисяч населення при епідпороговому значенні 74,5 випадків. Тобто ми бачимо, що відмічається зниження захворюваності. І навіть, у порівнянні з попереднім тижнем, у нас також відмічається зниження захворюваності на 28,5 відсотків. Якщо взяти абсолютну кількість, то за цей тиждень захворіло десь близько 5700 осіб проти 8 тисяч, які були зафіксовані на 5 тижні року», – розповіла ІНТБ завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» Марія Павельєва.

Однак в області, рівень захворюваності зменшується не всюди, констатують у санепідслужбі. Залишилось десять районів, де епідпоріг все ще перевищений, серед них і Тернопільський. Та його центру, каже Марія Павельєва, це не стосується.

«Стосовно лабораторного підтвердження, в нас вже є 55 випадків лабораторного підтвердження грипу. І з них 48 – це є грип Н1N1 Каліфорнія і, відповідно, це також є у 3 померлих зафіксовано. Враховуючи такі показники, епідситуація в області з грипу і гострих респіраторних вірусних інфекції розцінюється як нестійка», – зазначила Марія Павельєва.

У санепідслужбі застерігають, попри видиму весну й не типово теплу як для лютого погоду, слід залишатись насторожі. Оскільки другу хвилю захворюваності на грип і ГРВІ очікують наприкінці цього або ж на початку наступного місяця. Тому при виникненні навіть незначних симптомів, радять, обов’язково звертатись до лікаря.

Вибір читачів за тиждень

Відео