Місце для кам’яної карти Тернопільщини обиратимуть тернополяни

Барельєф із картою Тернопілля, яка відкрилась після демонтажу кіосків на Театральному майдані, збережуть у людному місці, запевняють у міськраді. Тим часом навколо кам’яної знахідки споруджують нові металеві опори. Про призначення цієї архітектурної споруди у мерії не знають.

- Жодних запитів на затвердження графіку торговельної точки у нас не було. Що встановлюють на Театральному майдані – сказати не можемо, - говорить завідувач сектором регуляторної політики і підприємництва міської ради Галина Горєва.

Тим часом мер міста Сергій Надал дав доручення управлінню архітектури міськради спільно з відділом зв’язків з громадськістю вивчити громадську думку щодо нового місця розташування цього барельєфу, повідомляють у прес-службі міськради.

Тернополяни можуть подавати пропозиції щодо нового місця розташування історичної карти на електронну пошту: rada.te.ua@ukr.net.

- Карту було б добре залишити на тому місці, де вона є, - вважає тернополянка Світлана Поліщук. - Центральну площу міста мали б прикрашати пам’ятки архітектури, а не численні кіоски з шаурмою, цигарками та кавою.

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео