Перевізників закликають не відмовляти пільговикам у безкоштовному проїзді

Як компенсувати перевізникам громадського транспорту кошти на безкоштовний проїзд пільговикам вирішували на нараді в облдержадміністрації 17 лютого. Хоча механізму компенсації поки немає, перевезення пільговиків продовжують.

- Ми направили проект в комітет з питань транспорту і зв’язку Верховної Ради із пропозиціями щодо механізму компенсації витрат на пільговиків, - розповідає директор департаменту транспорту Василь Ясіновський. – Розуміємо, що без відповідного забезпечення права пільговиків задовольнити нереально. Спільними зусиллями ми ініціюватимемо пришвидшення вирішення даного питання. Народні депутати також добиваються розгляду нашого проекту на сесії. Ми на боці перевізників і готові сприяти їм.

Механізм виплати вбачають у виділенні субвенції з держбюджету на відшкодування кредиторської заборгованості, або призначенні адресної допомоги пільговикам. Також можливий варіант виділення коштів для компенсації з бюджетів новостворених громад.

- Перевізники повинні співпрацювати із керівництвом громад та бути ініціаторами виділення коштів на пільговиків з місцевих бюджетів. Така можливість є. Тернопільський район виділив на перевезення 1 млн грн. Ця сума більша, ніж субвенція минулого року для району, - зазначив директор департаменту соціального захисту населення Вадим Боярський.

В облдержадміністрації закликають перевізників не відмовляти у безкоштовному проїзді пільговикам.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора
 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео