Створення місцевих пожежних команд є актуальним для області

Гостро постала на Тернопільщині проблема місцевих пожежних команд. Рятувальники пожежних частин, які розташовані у районах, їздять на виклик за кілька десятків кілометрів.

– Сільське населення, яке знаходиться далеко від районного центру, потребує допомоги. Інколи відстань доїзду до місця виклику становить більше 50-ти кілометрів, – говорить начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області Віктор Маслей. – Створення місцевих пожежних команд є актуальним не лише для області, але й держави в цілому.

На сьогоднішній день в Тернопільській області функціонує 25 державних пожежно-рятувальних частин: в кожному районному центрі та окремі пости у Скалаті, Копичинцях та Хоросткові. В минулому році створили окремий пост в Микулинцях. Зараз там відбувається відновлення приміщення та набір фахівців, повідомляє «Тернопіль».

– В минулому році ми створили місцеві пожежні команди у Борщівському, Зборівському та Заліщицькому районах, – каже Віктор Маслей.

Він розповів, що  при радянському союзі кожний колгосп мав пожежно-сторожову охорону. Для її функціонування було виділене приміщення та техніка. В деяких населених пунктах це збереглося і коштів на відновлення потрібно набагато менше. В інших селах потрібно будувати все з нуля.

– В 2003 році, коли було скорочення підрозділів державно-пожежної охорони, ми передали сільським радам в оренду свої приміщення та техніку. У нас є резерв автомобілів, які ми готові передати. Зараз на державному рівні вносяться зміни до державних нормативно-правових актів, які дозволять  нам безкоштовно передавати будівлі та обладнання,  – додає Віктор Маслей.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео