Тернополян запрошують поговорити про "Війну"

Книгарня “Є” запрошує на зустріч із письменницею, громадською діячкою та волонтеркою Лілією Мусіхіною в рамках проекту «Війна».

Тема розмови – «Революція гідності та військові дії на сході, та їх відображення у свідомості громадян сьогодні». Захід відбудеться 17 лютого. Початок – о 18.00. Модератор – Юрій Матевощук.

Лілія Мусіхіна – українська письменниця й етнограф, яку нині знають передусім як громадську діячку й активістку тернопільської «Самооборони». Однак Лілія – не просто активістка й не просто волонтер. Вона – перша з тернополянок, яка кинула клич створити волонтерський рух помочі воїнам АТО. За час російсько-української війни Мусіхіна разом з побратимами організувала цілу волонтерську мережу.

Організаторка акції зі збору коштів для військових «Холодно? А хлопцям на передовій?!!», за дві години якої 15 учасниць акції зібрали 13791 грн.[1]

На початку березня 2015-го започаткувала громадську акцію «Голодую, щоб не втратити Надію» в підтримку Надії Савченко. До акції в перші ж дні приєдналося 10 тернополянок.
Ще раніше вона пройшла Майдан. Як справжній боєць: належала не до жіночої, а до чоловічої сотні Самооборони Майдану…

Вибір читачів за тиждень

Відео