На 5,5 тис. грн. за один день нажились інтернет-шахраї на довірливих тернополянах

Декілька випадків шахрайств задокументували впродовж двох минулих діб правоохоронці Тернополя. Усі потерпілі хотіли придбати товар через Всесвітню мережу. Проте залишилися без грошей та краму.

26-річна тернополянка мала намір купити дитячий товар. На одному із сайтів підшукала оголошення з необхідною їй пропозицією. Зателефонувала за вказаним  номером. Після перемовин тернополянка перекинула гроші на банківський рахунок продавця. Однак товар так і не надійшов до неї. Віртуальна покупка обійшлася жінці у понад 4 тисячі гривень.

Схожа неприємність спіткала 50-річного жителя Тернополя. Чоловік хотів придбати рибальські снасті. Перекинув на рахунок продавця 1500 гривень, однак залишився ні з чим.

Такі випадки непоодинокі. Правоохоронці вкотре звертаються до краян бути пильними та обережними. Якщо замовляєте товар через сайт оголошень, подивіться рейтинг продавця, відгуки про нього покупців. Якщо товар знаходиться в іншому місті, користуйтеся доставкою з можливістю оплати після отримання замовлення.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео