Не наступайте на любов: в Тернополі згадували Покальчука (фото, відео)

27 книг, понад 600 публікацій, переклади творів найвідоміших світових письменників – таку спадщину залишив після себе Юрій Покальчук, чию пам’ять вшановували сьогодні в Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Про свого талановитого земляка згадати та розповісти іншим прийшли як ті, хто були знайомі з митцем, так і представники молодого покоління. «Він був європейцем серед українців і українцем серед європейців», – саме так назвав Юрія Покальчука  письменник і журналіст Володимир Барна.

– Письменник – це перш за все його твори. Думаю, скільки б не було інтерпретацій та наукових чи псевдонаукових текстів про його творчість, але найважливішим є те, коли береш в руки книжку і на душі щось з’являється чи не з’являється, - з таких слів розпочав свій спогад про знайомство з Покальчуком тернопільський літератор і журналіст Олександр Вільчинський.

Директор Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степан Костюк приніс на вечір пам’яті в бібліотеку книги Покальчука та рідкісні знімки, які Юрко Покальчук подарував музею.

Наостанок Юрій Завадський та Юрій Матевощук читали вірші Юрія Покальчука, аби нагадати – «не наступайте на любов».

Соломія ШАЛАЙ

Фото, відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео