Сотня загине, а тисяча на це місце прийде - в Тернополі встановили пам'ятну дошку Віктору Стефановичу (фото)

Сьогодні, 18 лютого, на фасаді ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 ім. Іванни Блажкевич, що на вулиці Макаренка, відкрили меморіальну дошку загиблому бійцю ДУК «Правий сектор» і випускнику цієї школи Вікторові Стефановичу.

Вшанувати пам’ять Віктора зібралися родичі, однокласники, побратими з ДУК «Правий сектор» та учні і вчителі школи. «Дякую за те, що ти досі тримаєш небо наді мною, над моєю старенькою мамою, моїми дітьми. Знайте, що воїна – справжнього, світлого і чистого – не можна вбити. Він живий, поки ми про нього пам’ятаємо»,–такими словами до загиблого побратима звернувся друг «Поляк».

– Найвищою цінністю, найвищим патріотизмом є віддати життя за мільйони співвітчизників. Саме так говорили і січові стрільці: «Сотня загине, а тисяча на це місце прийде». Таким був і Віктор Стефанович – патріот, людина, яка віддала все, що тільки могла, для України, за наше майбутнє щасливе життя, – сказав директор школи № 9 Григорій Рибак.

Честь відкрити пам’ятну плиту на фасаді школи доручили побратимам Віктора Стефановича з «Правого сектору».

Нагадаємо, що 28-річний Віктор Стефанович загинув 15 червня 2015 року поблизу села Широкине Волноваського району Донецької області.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео