Відбувся Другий звітний з'їзд Аграрного союзу України

На з’їзді були розглянуті питання про роботу керівних органів Аграрного союзу України у звітному періоді та заходи щодо подальшої розбудови, організаційного зміцнення і підвищення рівня діяльності цього авторитетного громадського об’єднання нашої держави. Тернопільщину представляли понад два десятки делегатів від Тернопільського обласного об’єднання сільгосппідприємств, яке очолює Іван Чайківський.

У його роботі взяли участь та виступили перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич, голова Аграрної партії України Віталій Скоцик. 

Своїми враженнями від всеукраїнського з’їзду аграріїв ділиться директор ТОВ «Вікторія» Тернопільського району Степан Маціборка: «Я загалом задоволений роботою та діловою атмосферою форуму хліборобів. Глибоко і всестороннє обговорені насущні проблеми вітчизняного  села. Радує те, що аграрії України заявили про себе, як про потужну консолідовану силу, що активно обстоює інтереси села, а їх, на превеликий жаль, накопичується все більше і більше. Після відміни спецрежиму ПДВ багато сільгосппідприємств опиняться на грані банкрутства. А це може призвести до зриву весняно-польової кампанії загалом по державі, адже виробничникам бракує коштів на пальне, мінеральні добрива, засоби захисту рослин тощо.

Якщо цю проблему Уряд оперативно не вирішить, нас чекають неабиякі потрясіння на продовольчому ринку. Саме ці питання, а також ініційована Урядом тема продажу землі, котра може призвести до обезземелення селян, були наріжними у виступах більшості учасників з’їзду. Тому делегати звернулися з вимогою до Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана негайно вжити заходів щодо поліпшення ситуації у вітчизняному агропромисловому комплексі».

Джерело www.agroprodservice.com.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео