15-річного тернополянина підозрюють у шахрайстві

15-річного жителя обласного центру співробітники Тернопільського відділу поліції підозрюють у вчиненні крадіжки та шахрайства. Неповнолітній входив у довіру до однолітків і це допомагало йому чинити злочини, а потерпілі подовгу не зверталися за допомогою до правоохоронців.

Про те, що невідомий шахрайським способом  заволодів телефоном її сина ще у січні, тернополянка повідомила правоохоронців лише через місяць. Мати сама нещодавно дізналася про цей випадок, бо хлопець довго мовчав, не бажаючи підставляти знайомого. Поліцейські встановили, 15-річний підліток втерся у довіру до 19-річного парубка і, помітивши, що той користується недешевим смартфоном, попросив дати йому покористуватися. Та повертати чужу річ не збирався, і це засвідчила вилучена у підозрюваного квитанція з ломбарду, куди він здав чужий засіб зв’язку. Потерпілий оцінив вартість втраченого у понад тисячу сімсот гривень.

В ході досудового розслідування також стало відомо про причетність неповнолітнього до крадіжки. З квартири однолітка лиходій поцупив два фотоапарати. Схема ідентична. Втершись у довіру до юного тернополянина, лиходій швидко зметикував, що можна напроситися в гості  до нього додому. З чужої оселі пішов не з порожніми руками - прихопив дві фотокамери, які теж здав до ломбарду.  Вартість викраденого – майже півтори тисячі гривень.

За  фактом крадіжки та шахрайства розпочато кримінальне провадження. Правоохоронці з’ясовують, чи не причетний неповнолітній до інших протиправних діянь.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео