Для тернопільських медіалаб закупили обладнання на 160 тисяч євро (відео)

Звукове та мультимедійне обладнання та музичні інструменти отримав Тернопіль завдяки проекту «Інвестиція в культуру. Системні заходи з метою сприяння культурній освіті» в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна, повідомляє ІНТБ.

ВАСИЛЬ КАРМАЗИН, заступник начальника міського управління культури та мистецтв:

«Підсилювальна апаратура для звуку, звукові колонки, екрани, три екрани таких, на штативах, проектори. Також в нас є там 15 ноутбуків, два комп’ютери, дуже велика кількість різних мікрофонів, програмне різне забезпечення, пульт для мікшування. Фотоапарати професійні, камери дві професійні».

Загалом закупили обладнання на 160 тисяч євро. Використовуватимуть його для потреб Українського дому «Перемога» та палацу культури «Березіль». Також у цих закладах діятимуть сучасні медійні лабораторії.

ВАСИЛЬ КАРМАЗИН, заступник начальника міського управління культури та мистецтв:

«Медіалаби передбачені на те, щоби ми могли навчити чи дітей, чи старших, студентів, виготовляти свою якусь вже кіно-, відеопродукцію. Ми можемо вибрати, скажімо, 2-3 дні для дітей певного віку, якісь 2-3 години в день. Діти приходять, педагог розказує, показує, вчаться, пробують».

Працювати у медіалабах зможе і активна молодь. Користування обладнанням, запевняє Василь Кармазин, буде безкоштовним. Це – одна із умов проекту.

ВАСИЛЬ КАРМАЗИН, заступник начальника міського управління культури та мистецтв:

«Поляки нам виставили умови, що воно не повинно виходити за межі установ, і безкоштовно».

Наразі в управлінні культури шукають фахівців – режисерів, операторів, сценаристів, тощо, які змогли б для початку на громадських засадах опікуватися такими лабораторіями. Нагадаємо, Тернопіль став одним із трьох українських міст, які приєдналися до проекту «Інвестиція в культуру».

Вибір читачів за тиждень

Відео