До Тернополя приїхав «Арт-десант»

Сьогодні, 19 лютого, до Тернополя завітав "Арт-десант". Письменники, артисти, музиканти та заслужені діячі культури згуртувались, аби не лише підтримувати дух цивільних та бійців на Сході, але й для того, щоб вшановувати пам'ять тих, хто віддав своє життя за Україну. 

"Ми вирішили, що варто показати той репертуар тих митців, яких не бачить Україна, не чує Україна, не читає Україна. Україна не знає українських письменників, українських авторів. Ми називаємось "Арт-десант" і наші рейди досить часті, ми виступаємо у найнесподіваніших та небезпечних точках", - розповідає режисер "Арт-десанту" Сергій Архипчук.

Благодійний вечір на пошану полеглих під час Революції Гідності у Тернополі, відбудеться завтра, 20 лютого, у палаці культури Березіль, о 16.00.

Вилучені кошти з концерту "Арт-десанту" підуть на підтримку та реабілітацію захисників Вітчизни - бійців добровольчих батальйонів.

"Сьогодні, ми приїхали до вас. 18-20 лютого 2014 року - дні масових розстрілів на Майдані, молодих красивих патріотів. Коли дивишся на ті обличчя, то всередині все просто перевертається від болю. Коли уявляю собі гіркі сльози матері, можливо, вони не були б такими гіркими, якщо б матері бачили, що у нас щось міняється і що їхні діти померли не даремно. Їхні діти просто з неба дивляться на нас і контролюють, що робимо ми для того, щоб довести їхню справу до кінця. Майдан не завершився, Майдан перервався війною, і ті патріоти, які стояли на Майдані, вони масово перейшли на Схід. Ми - митці, у нас своя зброя, наша зброя - це пісня, це слово. Місія митця - це служити людям, давати їм той "харч", давати людям поживу, давати людям надію та підтримку, тому ми їдемо та співаємо", - коментує заслужена артистка України Леся Горова.


Деталі у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео