Тернопільські пенсіонери грають у "Твістер" (фото)

Тернопільським пенсіонерам створили умови для активного та цікавого відпочинку. Тепер вони мають змогу пограти в "Розвиваючі ігри" в Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення.

У відділенні соціально-побутової адаптації Тернопільського міського територіального центру соціального обслуговування населення функціонує клуб «Розвиваючі ігри», де тернополяни можуть зіграти у «Дженгу», «Ерудит», «Твістер», повідомляє Департамент соціального захисту населення.

«Дженга» - це гра на спритність рук, кмітливість і почуття рівноваги. В основі гри лежить побудова вежі з дерев’яних блоків. Гравці по черзі дістають блоки з основи вежі і кладуть їх на верх, роблячи вежу все більш високою і все менш стійкою. Гра закінчується тоді, коли вежа падає.

«Ерудит» - це неймовірна гра, в якій учасникам належить складати слова на кшталт кросворду. Ігрове поле розділене на спеціальні клітинки, в котрі потрібно класти дерев’яні плашки з літерами. Гравцям належить складати слова з тих букв, які вже розташовані на полі, додаючи ті, що знаходяться на руках. В деяких клітинках також є спеціальні позначення, які подвоюють, а деінде навіть збільшують у три рази кількість переможних балів за літеру, або ціле слово.Ч им довше слово, тим ближча перемога.

«Твістер» - це рухлива гра, яка складається з 2-х елементів: поля з нанесеними на нього різнокольоровими колами (червоний, жовтий, зелений, синій) та спеціальної рулетки. Суть гри: переставляти руки і ноги на коло зазначеного кольору, не відриваючи при цьому інших кінцівок від підлоги. Учасник вважається програвшим і вибуває, коли він впав або коли його лікоть чи коліно торкнулися підлоги. Переможцем оголошується останній учасник, який не вибув.

Відділення соціально-побутової адаптації запрошує людей похилого віку проводити з користю своє дозвілля за адресою: вул. Лисенка 8, каб. № 5 (цокольний поверх).

Довідки за телефоном: 22-02-62.

Вибір читачів за тиждень

Відео