Тернополянка відсвяткувала 100-річний ювілей

 Незважаючи на поважний вік, в особливий сотий день народження Антоніна Матвіївна Сіренко добре почувається та радо приймає гостей.  Невтомна жага до життя та  незгасаючий оптимізм – це коротко про ювілярку.

У свої 100 років жінка добре почувається, має гарну пам’ять, часто жартує і вже запрошує гостей на 150-річчя.

Та роки беруть своє. Жінка вже погано бачить, тому не дивиться телевізор і нічого не читає. А свого часу – бібліотека була для Антоніни Матвіївни другим домом. Перечитала тисячі книг, в основному про кохання.

Особливих секретів довголіття пані Антоніна не має. Каже, прості речі продовжують життя: добре їсти, довго спати і не нервуватися.

А ще –  добра генетика, усі в родині ювілярки – довгожителі.

Жінка родом із Донеччини, там пережила голодомор, була учасницею війни. Дуже добре все пам’ятає. Каже, з  її слів можна  підручник з історії писати.

До Тернополя переїхала після заміжжя. Працювала машиністом в управлінні капітального будівництва. Сьогодні  про неї піклується невістка та племінниця. Допомагають старенькій і працівники соціальних служб та «Червоного хреста». У сотий день народження пані Антоніна самостійно зустрічає та проводжає гостей. І усім бажає дожити до такого поважного віку.

Яна ФРИДРАК

Фото з відкритих джерел

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео