Збрехав про крадіжку правоохоронцям - відповідай перед законом

Із заявою про крадіжку мобільного  телефону до співробітників Тернопільського відділу поліції звернувся 19-річний житель Бережанського району. Та виявилось - телефон він просто загубив.

За словами заявника, він проводив час  в одному із розважальних закладів Тернополя. Куртку залишив у гардеробі. Коли забрав верхній одяг, помітив, що з кишені зник мобільний телефон вартістю понад дві тисячі гривень.

Правоохоронці взялися за розкриття крадіжки. Виїхавши до  закладу, працівники поліції переглянули відео з камер спостереження та поспілкувалися з працівниками клубу. З’ясувалося, що у потерпілого не вкрали мобільний телефон, він його забув на столику, де відпочивав. Зникнення телефону потерпілий помітив згодом. Згадати, де поділасямобілка, хлопець так і не зміг, адже був напідпитку. Тому, не розбираючись у ситуації, повідомив про крадіжку поліцейських.

На розкриття цього неіснуючого злочину були задіяні поліцейські, витрачені сили та час. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження, почали пошуки, а виявляється –  марно витратили свої зусилля, адже мобілку ніхто не крав.

Тепер вирішується питання про притягнення заявника доадмінвідповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Як свідчить поліцейська статистика, такі випадки непоодинокі. За кожним із таких фактів проводиться перевірка. У різних ситуаціях може виникнути потреба звернутися за допомогою до поліції. Однак тих, хто свідомо повідомляє про вчинення неіснуючого злочину, правоохоронці притягуватимуть до відповідальності.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео