Чи бути в Тернополі Центру молодіжних ініціатив? (відео)

Молодь Тернополя не має єдиного центру, де можна було б збиратись чи проводити заходи. Фактично він є, але не використовується для цього.

Питання єдиного центру, де мали б змогу працювати всі молодіжні громадські організації міста, актуальне постійно. Цю тему піднімає не лише молодь, а й міська та обласна влада. Громадські організації мають поодинокі офіси і самотужки справляються з власними господарськими проблемами – ремонтами, технікою, меблями тощо.

Тернопільський центр молодіжних ініціатив ім. О. Довженка (просп. Злуки, 45) – саме тут молоді пропонують втілювати всі власні ідеї – форуми, семінари, тренінги, фестивалі тощо. Якщо б це було в роках так 80 – х, то гаразд, можна. Але зараз приміщення перебуває, м’яко кажучи, в поганому стані. В будинку є великі підвали, в яких з одного боку знаходиться НК «Алюр», з іншого – темно, пусто та сиро. Саме тому, всі свої проекти молоді люди проводять то в закладах громадського харчування, то в УД «Перемога», або в приміщеннях університетів.

Нещодавно громадський активіст Uri Sobi виступав з ініціативою переформатувати УД «Перемога» в Центр для молоді. Але все так і залишилось однією ініціативою. В міській раді стосовно даного питання є власна позиція – тут за те, аби відродити той, що є.

«Насправді, все залежить від двох речей. Є бажання піднімати питання, а є бажання вирішувати проблему, - говорить про це міський голова С. Надал, - Ми готові віддати його молодіжним громадським організаціям, аби там все перепланувати і повністю змінити. Ми готові вкласти туди кошти в ремонт. Варто, щоб всі зібрались і зробили там те, що хочуть. Але немає, напевне, такої ініціативної людини, яка б за це взялась».

Але тут виникає питання зручності. Чи буде комфортно створювати «центр» не в центрі? До палацу ім. Довженка 20 – 30 хв. їзди маршруткою, а все культурне та молодіжне життя в місті, як не дивно, тяжіє саме до центру – до кафе на площі, торгових центрів, драмтеатру тощо. Тут варто все зважити, перед тим, як щось кардинально змінювати.

Автор Василь ТОМЧИШИН

Вибір читачів за тиждень

Відео