Тернопільські учні "відправили" листи Героям Небесної Сотні

Із листами до Героїв Небесної Сотні прийшли на Театральний майдан 20 лютого учні тернопільських шкіл. Послання у вигляді голубів миру запустили у небо разом із жовтими та блакитними кульками.

- Саме в ці дні два роки тому стались трагічні події, коли ми на Майдані почали втрачати наших Героїв, - каже волонтерка Лілія Мусіхіна. – Сьогодні разом із школярами згадуємо їхній подвиг та розділяємо біль втрати. Адже ця жертва зроблена заради дітей, які заслуговують жити у вільній країні.

На майдані пролунав український реквієм «Плине кача». Учасники акції вшанували Героїв хвилиною мовчання, після чого запалили свічки та виклали їх у вигляді хреста. До стел Героїв Небесної Сотні, що на Театральному майдані, поклали квіти. Усі молились за мир в країні та здоров’я бійців АТО.

Організатори закликають учнівську молодь активніше долучатись на наступні подібні акції.

- Ініціативу з листами підтримали колективи 4-ої школи та гімназії ім. Івана Франка, - додає Лілія Мусіхіна. – А в майбутньому хотілося б охопити усіх учнів до участі, а тернополян – до організації. У такі пам’ятні дні ми не говоримо про недоліки чи провини, а згадуємо і роздумуємо над подвигами Героїв, аналізуємо свої дії та стаємо до продовження боротьби.

Нагадаємо, що 20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Євромайдану. 21 лютого 2014 року загиблих мітингувальників Майдану юридично визнали жертвами.

Сумний список Небесної сотні відкрили 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького.

Із 18 по 21 лютого на Майдані за офіційними даними загинуло найбільше людей - 84 особи, після 21 лютого - ще 18. Наймолодшим Героєм став 17-річний юнак з Тернопільщини Назар Войтович. Разом із ним на Майдані віддали життя 5 хлопців із нашої області – Олександр Капінос (1984 р.н), Устим Голоднюк (1994 р.н.), Василь Мойсей (1992 р.н.), Ігор Костенко (1991 р.н.), Тарас Слободян (1982 р.н.).

Список загиблих Героїв Майдану розміщений в Інтернеті, його можна оновлювати у разі наявності додаткової інформації.

Катерина БОЙКО
Відео, фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео