Арт-десант згадував Героїв у Тернополі (фото, відео)

Митці-волонтери приїхали 20 лютого із благодійним концертом у Тернопіль, щоб згадати Героїв Небесної Сотні. Разом з ними виступили активісти Майдану, а також учнівська молодь тернопільської хорової школи «Зоринка».

- Ми вдячні волонтерам, які постійно дбають про героїв. Ми вдячні лікарям, які рятували життя на Майдані. Там були і тернопільські лікарі. Найбільші слова вдячності – нашим Героям. Ми просимо вибачення своїми піснями і закликаємо ними до спільних дій у напрямку перемоги, - каже заслужена артистка України Леся Горова.

Вона заспівала разом із учасниками «Зоринки». Артистка подякувала школярам за підтримку бійців АТО підбадьорюючими малюнками та листами.

Також на концерті виступили кобзар, який був у полоні в Рубіжному, Василь Лютий; лідер гурту «Фата Моргана» -  рокер Ігор Роман з Горлівки;  шансоньє Люцина Хворост; бард Богдан Дощ; фольк-тріо з Умані «Гонта», віртуоз Сергій Шматок, акторка кіно і театру Римма Зюбіна, заслужена артистка України Світлана Мирвода.

- Наші пісні – авторські, розповідає Світлана Мирвода. - Твори пишуть  під впливом недавніх подій. От пісня про водія АТО, це пісня про хлопця із прізвищем Паньченко. Він казав батькам, щоб не хвилювались. Він розвозив бійців АТО. Казав, що в авто багато колес, і їх вистачить завжди, щоб доїхати. А Олексій Балабко поклав ці слова на музику, Леонід Нечипурко написав текст. Також є пісня про закоханих, які разом опинилися на фронті. Цю пару я бачила на власні очі і тепер співаю про неї.

Вхід на концерт був безкоштовний. Кожен охочий міг залишити кошти на потреби бійців АТО. 

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео