В Теребовлі відновлять військову частину

На минулому тижні вийшов указ Президента України, згідно з яким Тернопільська область має взяти шефську допомогу над чотирма військовими підрозділами, які базуються на території краю.

Йдеться про 44-ту артилерійську бригаду, яка розміщена в Тернополі, а також про військові частини в Бережанах та Чорткові і батальйон Національної гвардії в обласному центрі, повідомляє «Номер один».

– Шефська допомога передбачає розв’язання цілого комплексу питань військових частин. Насамперед - надання допомоги у забезпеченні продовольством, пально-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб військовослужбовців, військово-патріотичного виховання молоді та її підготовки до виконання військового обов'язку, для чого, зокрема, мають бути утворені відповідні координаційні ради, – зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Окрім того, очільник краю розповів, що нині гостро стоїть питання комплектації тернопільських військових підрозділів.

– Ще рік тому ніхто не вірив, що вдасться відновити у Тернополі 44-ту артилерійську бригаду. Багато хто вже давно поділив земельну ділянку під цією бригадою на квадрати під майбутнє будівництво. Ми цього не дали зробити. Завдяки в тому числі й Президенту України, її військове містечко не лише вдалося зберегти, а й відновити потужну військову частину. Сьогодні в тернопільській бригаді налічується кілька тисяч військовослужбовців, з яких 2/3 служать у зоні АТО. На цьому не зупиняємось. Плануємо розширення військових частин у Бережанах, Чорткові і відновлення в Теребовлі. Вище державне керівництво у цьому питанні йде нам назустріч. Водночас ми маємо забезпечити ці військові підрозділи робочою силою. Зокрема, на сьогодні у Тернопільській області на контрактну службу з мінімальною заробітною платою 7 тис. грн. є 1700 вакансій, – зауважив пан Барна.

Степан Степанович також розповів, для чого він так активно лобіює питання відновлення військових частин в області: «Військові частини – це не просто армія, це також сфери обслуговування та надання послуг. Армію потрібно годувати й одягати. А хто це буде робити, як не тернопільські підприємства, працівники яких отримуватимуть роботу і гідну оплату, а самі організації – бюджетні замовлення».

 

Вибір читачів за тиждень

Відео