На Тернопіллі побільшало крадіжок і дорожніх аварій

Понад 5 500 заяв і повідомлень про різні кримінальні правопорушення та інші події зареєстрували у Єдиному обліку органів і підрозділів внутрішніх справ Тернопільщини лише упродовж січня.

Торік за той же період злочинів зафіксували майже на тисячу менше. Утім, криміногенна ситуація в області нині є стабільною, повідомив сьогодні, 22 лютого, тимчасовий виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

Сталося одне умисне вбивство

- Не люблю статистики, але коли вона правдива, то це допомагає об’єктивно оцінювати ситуацію, – каже полковник поліції. – Зросла кількість крадіжок: 298 проти 178, у тому числі із квартир: 17 проти 7, а також - незаконних заволодінь транспортом: 8 проти 6. Така ситуація характерна для всіх регіонів держави, і її причини нам відомі.

Утім, тернопільські поліцейські не допустили зростання кількості умисних убивств, грабежів, нанесення тяжких тілесних ушкоджень, розбоїв, вимагань.

  • Ужиті заходи оперативно-профілактичного характеру сприяли зменшенню кількості умисних вбивств: одне проти 2, грабежів: 7 проти 15, шахрайств: 49 проти 73, а також хуліганств: 14 проти 17, - продовжує пан Богомол. - На щастя, не сталося жодного зґвалтування. Разом із тим, збільшилася кількість кримінальних правопорушень, скоєних у громадських місцях і на вулицях.

Запрацює новий кол-центр лінії “102″

Стурбований керівник обласної поліції не лише кількістю крадіжок. Він стверджує, що, порівняно із початком 2015 року, на 100% зросла аварійність на дорогах. Зокрема, за той же період минулого року ДТП із тяжкими наслідками сталося 36 проти 32-х. Тож Олександр Богомол покладає дуже великі надії на нових патрульних, які стежитимуть за порядком замість розформованої Державтоінспекції.

Додамо, що вони уже закінчують навчання у Львові і незабаром нестимуть службу на вулицях обласного центру, Тернопільського, а можливо, і Зборівського районів.

- Патрульні на перших порах працюватимуть разом із групами швидкого реагування, які вже добре себе зарекомендували у всіх районах у Тернополі, – пояснює Олександр Богомол. - Це задля того, аби молодь набиралися досвіду.

До слова, у поліції також незабаром запрацює новий кол-центр лінії “102″. Сучасна техніка дозволить працювати в унісон із програмою «Цунамі», якою користуватимуться патрульні. Це допоможе оперативно інформувати про все відділи у районах, а також патрульних поліцейських – повідомлення вони отримуватимуть просто на планшети.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео