На Тернопільщині злодій привласнив гроші з церковної скарбнички

Серійного злодія затримали теребовлянські працівники поліції. 18-річний мешканець району викрадав кошти та майно з приватних помешкань, дошкільного закладу та будинку священнослужителів.

Зі слів заступника начальника Теребовлянського відділу поліції Степана Яворського, хлопчина ще неповнолітнім став потрапляти в поле зору правоохоронців. Ріс сиротою без батьківського піклування, тож, аби отримати бажане, коїв протиправне – викрадав усе, що можна було збути та отримати хоч якусь готівку

Вже навчаючись в Буданівському професійно – технічному училищі, юнак поцупив в однокурсників  фотоапарат та планшет.  Завдяки злочинним діям юного зловмисника у селі з дороги пропали чотири люки. Їх крадій, задля легкого заробітку, викрав та здав на металобрухт.

Промишляв злодій і в райцентрі. Викрав у місцевих жителів з господарства два велосипеди, а в товариша, у якого часто гостював - електроінструменти. Усе крадене збув на ринку.

Наступним об’єктом злочину обрав дитячий садок. Непоміченим зайшов до приміщення та викрав з незамкненого кабінету завідуючої закладом гаманець з грошима.

Дістався злодій і до церковного майна. Помітив незачиненим вікно в церковній будівлі, де проживали священнослужителі, і забрався досередини. З приміщення викрав ноутбук та прихопив ключі від храму. А вже вночі забрався до церкви, та викрав грошові кошти зі скарбнички.

Працівники поліції припинили кримінальні походеньки юнака. Підозрюваного затримали згідно статті 208 КПК України. Йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Відомості про події внесено до ЄРДР згідно частини 3 статті 185 ККУ – крадіжка. Працівники поліції задокументували вісім фактів викрадення чужого майна та перевіряють причетність затриманого до скоєння інших подібних злочинів. Триває слідство.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео