Тернопільська літературна студія відсвяткувала маленький ювілей (фото)

Свій третій день народження днями відсвяткувала тернопільська літературна студія «Сім Герц». В суботу в галереї «Бункермуз» зібралися і місцеві літератори, і поціновувачі сучасного мистецтва.

Віршами, музикою та жартами про друзів згадували «герци» три роки своєї діяльності. Змінивши декілька локацій – від університетської аудиторії до кав'ярень – літстудійці не змінили свого ставлення до літератури і методів роботи. Першим авторським плодом діяльності літугрупування стала антологія творів учасників «с(Ш)тиль», видана нещодавно видавництвом «Крок».

– Коли народжується щось нове – це ознака того, що щось може змінитися. Ознака того, що світ може побачити те, чого не було раніше. Коли ми говоримо про літературні студії, про літературні угруповання, які насправді приречені на короткочасне життя, добре, коли вони з'являються тоді, коли зникає якась попередня студія, –розповів модератор «Семи Герц» Юрій Вітяк. –Такий випадок був і в нас. Була літературна студія «87», до якої прийшли наші учасники: Олег Підфігурний, Катя Грушовська, Сергій Сукманюк. Коли ж вона розпалася, то ми не знали, чи готові продовжувати роботу, чи починати щось своє. Адже спочатку «Сім Герц» була нікому невідомими словами, ніхто не знав, хто ми і чого хочемо. Сподіваємося, що зараз це не так.

 – Скажу чесно, без ніякої прикраси, що «Сім Герц» мають свій смак, свій стиль. Головне – працювати далі. Бо що таке для літстудії три роки? Головне, що у вас є своє товариство. Це найважливіше для багатьох тих, хто ще може прийти до вас, –запевнив «герців» видавець і літератор Юрій Завадський.

«Сім Герц» стала притулком не лише для літераторів. Тут свій мистецький прихисток знайшов і Сергій Сукманюк, який не побоявся експериментів і почав перетворювати власні вірші на каліґрами, і музикант, композитор, автор двох альбомів Станіслав Горохівський.

За час діяльності до літугруповання приходило чимало молодих літераторів. Хтось не бажав сприймати критику, хтось навпаки – слухав та прислухався до порад і залишався в колі студійців. За три роки таких людей було близько сотні.Приєднатися до «герців» можуть всі бажаючі. Новини угрупування можна відстежувати на сторінках в соціальних мережах –vk.com і facebook.com.

Соломія ШАЛАЙ

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео