У піцерії не винні, що згорів будинок у центрі Тернополя (фото)

Чотириповерхова будівля в історичній частині Тернополя загорілася не через жарину, що піднялася із печі у піцерії «Scorini». Причина пожежі - коротке замикання в електромережі. Хто таке порушення допустив – досі невідомо.

Про це сьогодні, 22 лютого, повідомив заступник начальника - начальник слідчого управління Головного управління Національної поліції у Тернопільській області Казимир Попіль.

- Такими є результати металографічної експертизи, - стверджує він. – Її уже завершили. Але ще мають провести пожежно-технічну експертизу, а потім - комплексну. Саме тоді експерти з’ясують, де саме сталося загорання і як розповсюджувався вогонь.

Нагадаємо, пожежа на вул. Сагайдачного сталася у ніч на 5 серпня 2015 р. «Терен» тоді докладно описував ситуацію (читайте ТУТприм.). Мешканці прилеглого до джерела вогнища будинку, підприємці і власники офісних приміщень тоді в один голос звинувачували у пожежі піцерію «Scorini». Отже, люди помилилися.

- За порушення правил пожежної безпеки існує кримінальна відповідальність, - додає Казимир Попіль. - У разі виявлення винного, йому доведеться нести відповідальність за масштабну пожежу.

На запитання, чому так довго розслідують справу, правоохоронець відповів: «Це дуже масштабна пожежа, багато матеріалів для дослідження…».

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео