На Тернопільщині вже розприділили 93 млн гривень фонду регіонального розвитку

Регіональна комісія відібрала 59 проектів із трьохсот поданих з усієї області, які будуть фінансуватися з фонду регіонального розвитку. Лідером за кількістю погоджених об’єктів став Бережанський район, отримавши кошти на 16 інвестиційних проектів. По одному об’єкту відремонтують в Козівському, Гусятинському, Лановецькому та Підгаєцькому районах.

Кому і на що надати кошти, а це нагадуємо 93 млн гривень, експерти розглядали впродовж місяця.

- Перевагу надавали тим районам, які запропонували найбільшу частку співфінансування з місцевого бюджету.  В середньому понад 20% органи місцевої влади зобов’язуються додати до грошей з фонду регіонального розвитку.  Найбільшу частку по співфінансуванню запропонував Бережанський район – 25%, - розповідає директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності і міжнародного співробітництва ОДА Галина Воляник.

Найбільше проектів реалізують у сфері освіти. Аж 35 із усіх 59-ти. У житлово-комунальній галузі – 8 проектів, 7 проектів зі сфери культури.

Левова частка грошей з фонду розвитку цього року  піде на кілька дороговартісних об’єктів. Як зазначила Галина Воляник, серед них реконструкція вул. Руської в м. Тернополі (дамба Тернопільського ставу), будівництво плавального басейну для Козівської ЗОШ №2, реконструкція радіологічного корпусу КЗ ТОР «Тернопільська університетська лікарня»,

та реконструкція очисних споруд у Підгайцях та Почаєві.

Яна ФРИДАК

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео