Працівників та пацієнтів дитячої лікарні евакуювали через витік газу

Тернопіль: пацієнти та персонал інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні евакуйовані через витік газу невідомого походження.

22 лютого о 19:32 до оперативно-координаційного центру Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області від чергової медсестри інфекційного відділення Тернопільської міської дитячої клінічної лікарні надійшло повідомлення про те, що на другому поверсі трьохповерхової будівлі, за адресою м.Тернопіль вул.Клінічна, 1а, відчутний запах невідомої хімічної речовини, яка викликала короткочасний дискомфорт органів дихання у хворих та чергового персоналу.

До місця події вирушило чергове рятувальне відділення аварійно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення, а також оперативні групи Тернопільського міського відділу та Управління ДСНС України у Тернопільській області. За допомогою газоаналізатору «Дозор – М» працівники ДСНС провели необхідні заміри та встановили перевищення рівня горючих газів в приміщенні у 3 рази. З приміщень відділення були негайно евакуйовані 27 чол.: 12 дітей, 10 батьків та 5 працівників відділення розмішено в інших відділеннях лікарні.

Проведеною розвідкою джерела витоку хімічної речовини не виявлено. О 21:15, після провітрювання приміщень, встановлено, що концентрація небезпечних газів в повітрі не перевищує гранично допустимої норми.

Для встановлення джерела забруднення повітря та можливості використання приміщень на місці події працюють фахівці санітарно-епідемічної служби та інших служб цивільного захисту.

Вибір читачів за тиждень

Відео