Скільки на Тернопільщині працюючих пенсіонерів?

Про те, який стан справ нині з призначенням, виплатою пенсій, наповненням бюджету Пенсійного фонду, йшлося на нараді в головному управлінні ПФ в області.

За словами в. о. начальника управління Алли Всеволодівни Якубовської, в області понад 300 тис. пенсіонерів, з яких більше як 292 тис. отримують пенсії за Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», майже вісім тис. — за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби».

Працюючих пенсіонерів у нас майже 42,5 тисячі, або 14,1%. На перше січня 2016 року середній розмір пенсії в області становив 1418,44 грн, а працюючі пенсіонери отримували в середньому 1532,98 грн, пише Вільне життя.

Тільки торік на пенсійні виплати спрямовано 5222,5 млн грн, з яких із держбюджету — 963,6 млн грн, або 18,5 %. Порівняно з 2014 роком видатки на пенсійні виплати зросли на 385,9 млн грн. Це пов’язано здебільшого з підвищенням у вересні 2015-го прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб до 1074 грн та проведенням перерахунків пенсій.

Для тих, хто цікавиться питаннями, пов’язаними із призначенням пенсії, в усіх управліннях органів Пенсійного фонду України в області функціонують громадські приймальні за принципом «єдиного вікна», у яких за 2015 рік зареєстровано майже 124 тис. звернень, 160 тис. консультацій, роз’яснень, послуг.

Працює також школа майбутнього пенсіонера, функціонують «гарячі телефонні лінії», телефон довіри. В громадських приймальнях проводять анкетування відвідувачів. Також оновлюють інформаційно-роз’яснювальні куточки. А якщо хочете надіслати фахівцям фонду відгуки чи пропозиції, то, як кажуть спеціалісти головного управління Пенсійного фонду в області, можете скористатися спеціальними скриньками, що є в кожному управлінні.

Валентина ДЕВЛИШ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео