В книгарні «Є» читали патріотичні вірші

Вечір громадянської лірики за участі тернопільських поетів відбувся в понеділок, 22 лютого.

У вечорі громадянської лірики взяли участь тернопільських поетів Любомира Сарабуна, Миколи Шпаковського, Романа Воробйова, Анни Лисенко, Юрія Завадського та інших, повідомляє «20 хвилин».

 - Навіть не революційні вірші, які написані впродовж цих двох років, все одно просякнуті духом патріотизму, - каже Юрій Матевощук. - Пригадую, як в 2014 році біля нашої «мєнтури» читали вірші в оточенні грифону. Раніше ми знали нашого внутрішнього ворога і не знали зовнішнього, а тепер - навпаки. Соціальну лірику я не писав давно, але відчуваю, що ось-ось вона вирветься на папір.

Нині вірші «про війну», здається, пишуть усі - і ті, хто має поетичний дар, і ті, хто його і близько не має. Пишуть діти, дружини та матері, що відправили своїх батьків, коханих, синів на фронт. Пишуть солдати у окопах та волонтери на шляху до фронту. Метри та початківці. Говорити про якість цих творів залишимо літературознавцям.

 - Тоді, в найнапруженіший момент, працювала в колцентрі, - пригадує Анна Лисенко. - Ми всі були як один організм - я чула, як жінка по той бік слухавки, як і я, мовчки слухала новини. Мені здавалось, що це триватиме вічність.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео