Арабів-педофілів шукатиме Інтерпол, - кажуть у Тернополі (фото)

У міжнародний розшук, через засоби Інтерполу, оголосять колишніх студентів Тернопільського державного медичного університету ім. Івана Горбачевського. Адже цих двох молодиків підозрюють у розбещенні неповнолітніх.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. Правоохоронцям відомо: один із юнаків виїхав за кордон на час канікул і не повернувся, інший - переховується в Україні.

«Жодну із дівчат не ґвалтували»

Нагадаємо, двох юнаків із Іраку, звинуватили у статевих зносинах із неповнолітніми дівчатами з Івано-Франківська («Терен» писав про це ТУТ – прим.). Слідство у цій справі триває, хоча у правоохоронців уже виникли перешкоди. Паралельне розслідування проводять у сусідньому обласному центрі, звідки приїхали дівчата. Там вони мали постійних «кавалерів» серед арабських студентів. Декого із підозрюваних арештували (див. фото з сайту firtka.if.ua – прим.).

- За матеріалами слідчого управління, у прокуратурі міста погодили повідомлення про підозру двом громадянам іноземної держави, а саме – Іраку, - каже заступник начальника слідчого управління головного управління Національної поліції в області Сергій Осадца. – Одній особі за 156-ю статтею ККУ – «розбещення неповнолітніх», а другій – за ст. 155-ю, тобто «вступ у статевий контакт із особою, яка не досягнула статевої зрілості». Так, один із них залишив територію України, але зробив це тоді, коли ще не мав статусу підозрюваного.

Щодо студентів порушили кримінальні провадження за різними статтями. Причина в тому, що під час слідства з’ясувалися пікантні обставини: одна із дівчат ще не досягнула статевої зрілості, на додачу – відбулася демонстрація статевих органів, а не власне акт.

- У ході розслідування ми з’ясували, що жодну із дівчат не ґвалтували, - каже Олександр Богомол. – Так, був статевий контакт природним і неприродним шляхом. У процесі розслідування потрібно було провести чимало експертиз. Експерти з’ясовували, чи досягнули дівчата статевої зрілості. Тому і кваліфікації статей - різні.

«Іноземці не загрожують нашому порядку»

На квартирі, де відбувалися «розваги», силовики провели обшук. Знайшли там речі однієї із дівчат. Правоохоронці також шукали факти відео- і фотофіксації, бо надійшла інформація, що хтось із арабів знімав «процес» на відео.

- Чутки не підтвердилися, - додає пан Богомол. - Є оголошена підозра. Якщо студентів не знайдемо, то їх оголосять у розшук. Вони все одно будуть притягнені до кримінальної відповідальності. За потреби, проведемо екстрадиційні заходи, тобто доб’ємося, аби зловмисників передали Україні.

Ситуація - під контролем, запевнив він. Тому пікетування вишу, де ті навчалися, і під гуртожитком – зайве, наголошує головний поліцейський краю. Тим паче, з іноземцями у Тернополі виникає не так уже й багато проблем.

- Сьогодні немає підстав вважати, що іноземці загрожують нашому порядку, встановленому Конституцією і законом, - підсумовує пан Богомол. - На цьому спекулювати не варто, бо це призведе до розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

До слова, ректор медичного університету Михайло Корда напередодні також закликав, не засуджувати усіх іноземних студентів за вчинком двох («Терен» писав про це ТУТприм.)

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора і з відкритих джерел

Довідка. Іноземці у Тернополі торік потерпіли від різних посягань 39 разів, а самі були винні лише у 18-ти дрібних порушеннях. Причому усі справи розкриті, стверджують у поліції. 

Вибір читачів за тиждень

Відео