Один день із життя обласної лікарні

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії у Тернопільській області єдине. Тут допомагають вийти із критичних станів особливо важким хворим. В обласній університетській лікарні 12 ліжок, про це розповідає голова правління асоціації анестезіологів Тернопільської області та завідувач відділенням Ємяшев Олег Вікторович.

«Наше відділення розраховане на 12 ліжок, тут концентруються самі важкі хворі з усієї області. Відділення багатопрофільне, ми надаємо допомогу пацієнтам з різними захворюваннями, тобто самий широкий спектр, в нас бувають хворі з будь-якою патологією. За останні роки ми значно покращили якість надання допомоги важким пацієнтам. Відділення відрізняється від будь-якого іншого відділення. Наше завдання – вивести хворого із загрозливого для життя стану. Лікуванням займаються наші колеги у інших відділеннях. Результати лікування у нас не гірші, ніж в Польщі, Німеччині та інших розвинених країнах Європи», - зазначає Олег Ємяшев.


Найважчі хворі з усієї області знаходяться саме тут, перебувають у відділенні хворі приблизно 2,5 дні, так як їх тут не лікують, а допомагають вийти із критичного стану. У відділені 2 напрямки роботи - анестезіологія, де в основному йде забезпечення роботи на операціях, та інтенсивна терапія. У відділенні працює 60 чоловік, 21 з яких лікарі. Обладнанням відділення забезпечене. Є новий апарат для гемодіалізу, за допомогою якого відбувається фільтрація нирок.



«Апарат для проведення гемодіалізу в народі називають «штучна нирка», хоча правильно називати апарат для нирково-замісної терапії. Апарат новий, процедури високотехнологічні складні», - розповідає лікар-анестезіолог обласної лікарні Горішний Андрій. 



Деталі у відео.

Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео