Олександр Богомол «відхрестився» від «родича» із села Бриків (фото)

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол заперечив родинні зв’язки із винуватцем аварії, в якій загинув батько чотирьох дітей.

Нагадаємо, Тернополем кілька днів тому поширювалися чутки, що ситуацію з аварією у Шумську хочуть «зам’яти». Натякали на те, що винуватець трагедії – родич головного поліцейського краю.

- Той водій – із села Бриків. Звідти родом і мій батько, - каже пан Богомол. – Так, там мало не півсела родичів. Але я не зміг впізнати того чоловіка. Якби він дійсно був моїм родичем, то я його знав би.

На тому ж місці вже загинув хлопець

Нагадаємо, у вечірній час 16 лютого у містечку Шумськ мікроавтобус збив велосипедиста. Загинув 52-річний місцевий мешканець. У чоловіка залишилося чотири доньки, яких він виховував сам. Причому ця аварія сталася просто на місці іншої недавньої ДТП. Саме там керівник Кременецького лісового господарства Сергій Баран збив двох підлітків. Водій з місця аварії втік. 17-річний юнак загинув, а 15-річна дівчина із травмами потрапила до лікарні (докладно про це «Терен» писав ТУТ).

«Шумську» справу розслідують, як належить, запевнив Олександр Богомол. До нього ніхто не телефонував і не просив захистити винного. У крові водія дійсно виявили понад 2 проміле алкоголю. Автомобіль взяли на експертизу.

- При виїзді на місце події слідчо-оперативної групи стало відомо, що водій автомобіля «Мерседес-Спрінтер» збив велосипедиста, - повідомив начальник відділу розслідувань ДТП слідчого управління головного управління НП в області Віктор Карчевський. - Останній рухався у попутному з автівкою напрямку.

Водію загрожують до 8-ми років тюрми

Оскільки водій буса був напідпитку, йому загрожують до 8-ми років позбавлення волі. Утім, наразі чоловіка відпустили. Він чекає вироку суду вдома.

- Аварії, навіть якщо загинула людина, не вважають умисним убивством, а тому немає сенсу утримувати людину під арештом, - каже Олександр Богомол. – Втім, ми вдалися до заходів безпеки, аби винний не втік, наприклад, за кордон. Нехай суд у всьому розбереться. Судитимуть чоловіка, до речі, у Шумську. А поки що хай він працює і заробляє гроші для дітей, яких залишив сиротами…

До слова, під час розслідування правоохоронці з’ясували, що водій буса уже кілька разів потрапляв у ДТП. Але усі ці аварії були лише із матеріальними збитками.

- Допит родичів ми спеціально відстрочили, адже не хочемо відразу турбувати людей, які опинилися у важкому становищі, - пояснює головний поліцейський краю. – Ведуть справу у спеціальному відділі із розслідувань ДТП. Займається нею той самий слідчий, який відкривав справу. Чутки про те, що його зняли зі справи, також неправдиві…

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото – автора і з відкритих джерел.

Вибір читачів за тиждень

Відео