Що зробив Сергій Надал за 100 днів в мерії?

Про 100 днів роботи у 2016 році відзвітував перед громадськістю міста, київською організацією «Чесно» та представниками всеукраїнської ініціативи «Активна громада» мер Тернополя Сергій Надал. Він став першим міським головою в Україні, котрий розповів про свої «досягнення» року.

Тернопіль може похвалитись утепленням будинків, встановленням лічильників тепла, ремонтом котелень.

- Ми реалізовуємо проект спільно із європейським банком реконструкції та розвитку. По ньому виділили 10 млн євро кредиту і 5 млн євро грантових коштів, - каже Сергій Надал. – Тож лічильники тепла встановлять у кожному будинку. Кошти підуть також на ремонт 9-ти котелень та будівництво нової котельні на альтернативних видах палива.

На капітальний ремонт житлового комплексу міста виділили 160 млн грн. Це на 20 % більше попереднього року.

- Думаю, відповідно і буде на 20% більше відновлених об’єктів. В пріоритеті будуть створені ОСББ, - продовжив мер. – Також відновлюватимемо Набережну у напрямку до «Циганки», сквери на Руській та Лепкого, парки.

У той час на вулицях міста буде ставати все більш  безпечніше. Цього року встановили сім камер спостережень у місцях підвищеної аварійності. Окрім того, вулицями у перспективі їздитимуть безструменеві тролейбуси, каже Сергій Надал.

- Ми забезпечимо тролейбусами райони, які є недоступні по еклектичному транспорту, - каже мер. – А ще запустимо нову лінію – від Текстильної вулиці до Подолян, а далі до центру і Дружби. Усього плануємо додати 10 тролейбусів.

Не забув мер Тернополя і про дітей міста. Місцеві дитсадки приймуть на 100 дітей більше. Додаткових п’ять груп відкрили за кошти ЄС. Подбали і про школярів. Найкращі учні  міста отримуватимуть іменні стипендії у 17 номінаціях.

До кінця року Сергій Надал пообіцяв завершити інфекційне відділення лікарні швидкої допомоги.

- Ми виділили на ці роботи 3,5 млн грн, ще 5 млн грн перерахував фонд регіонального розвитку, - каже міський голова. – На разі тривають роботи всередині приміщення.

Гордиться Сергій Надал і сайтом електронного обліку медичних послуг – medical.te.ua. Це, за його словами, зменшує черги у медзакладах.

Також завдяки міській владі тернополяни зможуть користуватись чистою водою. Із Світового банку виділили 36 млн 660 тис. грн на знезалізнення та очищення води.

- Також за ці кошти встановлять 600 лічильників на воду, проведуть реконструкцію очисних споруд, - додав Сергій Надал.

За усі використані фінанси звітують у програмі «Прозоро», запевнив мер. Усіх громадян у мерії обов’язково почують та на усі пропозиції зреагують. Для цього діє сайт електронних петицій, на які дають оперативні відповіді. Особливо піклується мер про корінних тернополян.  Їм Сергій Надал обіцяє картки для знижок на усі види послуг.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео