Вибухом зловмисники лякали не лише тернополян

Останнє повідомлення про хибне замінування приміщення Тернопільської обладміністрації надійшло на електронну скриньку надзвичайникам із Івано-Франківська. Причому адресант був із Росії.

«Терен» про випадок, що стався 3 лютого, писав ТУТ. Тоді невідомі запевняли, що заклали вибухівку ще у трьох містах України. Вибух мав статися приблизно о 16.00. Проте це повідомлення виявилося неправдивим, як і низка подібних за останні два роки, розповів т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

- Чергове фейкове замінування, - зітхнув Олександр Богомол. - Проте ми всі потренувалися. Трохи без роботи походили працівники адміністрації. Жодних вибухових пристроїв фахівці не виявили.

Нагадаємо, головний рятувальник області Віктор Маслей нещодавно оприлюднив таку цифру: один виїзд фахівців ДСНС за хибним викликом про замінування «коштує» від 3 до 5 тис. грн. До слова, більшість таких фейкових повідомлень досі надходили із мобільних телефонів, зареєстрованих на тимчасово окупованій території Донецької і Луганської областей. Переважно зловмисники «мінували» адміністративні будівлі.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео