За проїзд у тернопільських тролейбусах доведеться платити більше

З 2 березня у Тернополі зросте вартість проїзду в електротранспорті. Замість звичних 1,5 грн. пасажирам доведеться платити 2 грн.

Незмінним тариф залишиться лише для школярів та студентів – 1 грн. Усі пільгові категорії населення й далі користуватимуться електротранспортом безкоштовно.

За словами начальника управління транспорту та зв’язку міськради Ігоря Мединського, попри зростання тарифу він й далі залишатиметься збитковим. Адже собівартість проїзду за розрахунками фахівців становить 2,75 грн. Детальніше про цю проблему "Терен" писав ТУТ.

Зростання тарифу пов’язане із подорожчанням однієї з головних його складових – електроенергії. Її вартість для комунального підприємства збільшилася більше, ніж удвічі. Протягом 2016 року заплановано ще два етапи підвищення її вартості, що в кінцевому результаті зробить електрику уп’ятеро дорожчою, ніж на момент останнього затвердження тарифу на перевезення, повідомляє ltdaily.

Також варто відзначити, що КП «Тернополільелектротранст» досі не отримав з держбюджету відшкодування за перевезення пільгових категорій населення, що значно ускладнило ситуацію на підприємстві.

Вибір читачів за тиждень

Відео