9-річний школяр малює храми Тернополя

Тернопіль – колиска талантів. Як підтвердження цим словам малюнки 9-річного хлопчика Захара Лабяки. Його захоплення г рафіка.  На папері виростають храми та церкви, наш театр та залізничний вокзал.  Малим три річним, згадує мама Оксана, намалював перший поїзд та рейки з правильною перспективою.

Хлопець вчиться у школі мистецтв ім. Ігоря Герети у третьому класі. Нещодавно отримав нагороду – за ІІ місце у всеукраїнської виставки – конкурсу дитячого малюнку «Я хочу жити в якісному світі» за роботу «Їжте українські яблука» в категорії від 5 до 8 років. Малюнок малював фарбами, але саме графічний Тернопіль захопив уяву Захара, повідомляє TeNews.

Є і сучасний і повоєнний, зруйнований, є навіть реконструкція, таким яким був колись, ще з дерев’яними будинками на березі ставу. На куполах його костелів годинники, скульптури, які прикрашали споруди. Інформацію шукає в Інтернеті. Про рідне місто може говорити годинами. Знає де і коли стояв який будинок. Малює і Тернопільські  зруйновані костели і мріє, що колись на місці універмагу таки знов постане красень костел.

Вибір читачів за тиждень

Відео