Контрабандистів затримали на Тернопільщині

Держприкордонслужба активно протидіє контрабандній діяльності, в тому числі незаконному переміщенню товарів за допомогою літальних апаратів. В цьому напрямку прикордонні оперативно-розшукові підрозділи провели копітку та системну роботу по пошуку ймовірних місць злету та посадки літаків. Заходи тривали у тісній взаємодії з прикордонниками Республіки Польща, при цьому відбувався оперативний обмін інформацією.

Проведена робота дала позитивний результат.

В рамках кримінального провадження оперативно-розшукові підрозділи Західного регіонального управління з залученням мобільної застави в Кременецькому районі Тернопільської області затримали літак Ан-2. Ним порушники планували перемістити в Польщу велику кількість тютюнових виробів.

Операція тривала не один день, адже порушники декілька разів міняли місце злету. Також були виявлені і чоловіки, які, ймовірно, причетні до порушення, та 2 автівки.  Деякі з громадян після викриття спробували втекти з місця, однак це їм не вдалося, прикордонники їх затримали.

В літаку та автівці прикордонники виявили загалом близько 70 ящиків з сигаретами.

Про дане затримання українські прикордонники оперативно повідомили своїх польських колег, аби ті провели пошуки на своїй території, адже після затримання стало відоме приблизне місце доставки сигарет.

В даний час на місці працює оперативно-слідча група СБУ та Держприкордонслужби.

Повідомляє Державна прикордонна служба України

dpsu.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео